Welkom op bloembak-kopen.be!


Op zoek naar solide bloembakken met een lange levensduur? Droomt u al het hele jaar van een terras vol bloemen of wenst u het uitzicht van uw bedrijf te verfraaien met dat laatste beetje extra?
Dankzij ons ruim assortiment KING bloembakken kan u eindelijk de sfeer creëren waar u naar opzoek bent.
Van de traditionele, strakke rechthoek tot de elegante teak bloembak en de romantische bloembak met trellis. Schenk uw tuin, terras of balkon een natuurlijke uitstraling met een designer houten bloembak!


Ons gamma bloembakken

zoek

Duurzaamheid


Om de duurzaamheid van onze bloembakken te kunnen waarborgen, wordt ons hout onder hoge druk geïmpregneerd. Bij deze behandeling dringt het middel tot diep in het hout door waardoor het meer bestand wordt tegen aantasting door schimmels, zwammen, insecten en extreme weersomstandigheden. Door deze behandeling wordt de duurzaamheid verlengd. Er is geen verder onderhoud nodig en het hout blijft in optimale conditie. Op de productfiche vindt u terug of het betreffende product al dan niet geïmpregneerd is. Indien niet, wordt dit aangeduid met de term "NATUUR". Om de duurzaamheid van uw bak nog te verlengen, bieden we echter nog extra bescherming: behandeling met RESTOL-houtolie. Dit product is gebaseerd op plantaardige lijnolie en maakt uw buitenhout waterafstotend en weerbestendig. Als u Restol™ Naturel UV Extra houtolie gebruikt, zorgt u ervoor dat de uiteindelijke kleur minder verzadigd is waardoor het oorspronkelijke hout beter zichtbaar blijft. 

Onze teakhouten bloembakken worden machinaal vervaardigd van Indonesisch teakhout. Dit hout bezit beschermende oliën en is daardoor van nature duurzaam voor buitengebruik. Het behandelen van deze meubelen is dus niet noodzakelijk. Wel zal het hout door weersinvloeden een natuurlijke patinagrijze kleur krijgen. Desgewenst kunt u dit natuurlijke vergrijzingsproces tegengaan door uw meubelen met regelmaat te behandelen met Restol Hardhoutbruin.
 

Soorten hout


Vurenhout

Voor al onze KING producten gebruiken wij steevast vurenhout, de meest gebruikte houtsoort in België en Nederland. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar (Picea abies). Een volwassen fijnspar kan tot 50 meter hoog worden. De oudste boom ter wereld is een fijnspar in de Zweedse provincie Dalarna. De leeftijd van deze boom werd in 2008 geschat op 9555 jaar. België commercialiseert zowel inlands als ingevoerd vurenhout uit Zweden, Finland, Rusland, Polen, Tsjechië en de Baltische staten.

De kleur van vuren is witachtig tot crèmekleurig met een zachte en grove tekening. Na langdurige blootstelling aan licht wordt het geelbruin. Om verkleuring tegen te gaan dient de houtsoort snel afgewerkt te worden. Er is geen opvallende harsgeur zoals bij grenen
Vurenhout is in onbehandelde vorm niet erg duurzaam. Om de duurzaamheid aanmerkelijk te verlengen kan vuren hout onder druk geïmpregneerd worden. Onze leverancier werkt alleen met de beste kwaliteit onder druk geïmpregneerd vurenhout. 

Teak

Teak is de commerciële naam voor de botanische soort Tectona grandis en behoort tot de familie van de Verbenaceae . Teak Hout is een uitzonderlijk duurzame en polyvalente houtsoort. Daarenboven is ze uitstekend bewerkbaar. Teak groeit in de moessonbossen van India, Laos, Myanmar (het vroegere Birma) en Noord-Thailand.

Na het schaven treden kleurverschillen op variërend van bruin, over lichtbruin tot wat oranje. Na blootstelling aan het licht gedurende ongeveer 6 à 8 weken wordt de kleur effen bruin.
Het kernhout van teak afkomstig uit de natuurlijke bossen van Myanmar en Indonesië is zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse I). Typische toepassingen voor teak zijn in de scheepsbouw, met name jachten, en voor binnen- en tuinmeubelen. In beide toepassingen is doorslaggevend dat teak heel goed bestand is tegen weer en wind, ook zonder dat het onderhouden wordt. Ook voor fijn schrijnwerk is het favoriet bij beeldhouwers

Verantwoord hout


Onze primaire grondstof, hout, kan niet op een oneindige manier uit de natuur gewonnen blijven worden. Daarom produceren we met een oog op de toekomst. Hiervoor wordt FSC-gecertifieerd hout gebruikt. Dit betekent dat producten met dit label vervaardigd worden met hout uit verantwoord beheerde bossen. Dit maakt ze ecologisch geschikt, sociaal correct en economisch leefbaar. Op de productfiche kunt u steeds terugvinden of het gaat om een product met dit label.
FSC staat voor 'Forest Stewardship Council', al meer dan 20 jaar streeft deze non-profitorganisatie voor een wereldwijd verantwoord bosbeheer. Door te kiezen voor dit hout draagt u uw steentje bij aan een meer duurzame toekomst. Ons bedrijf wordt erkend door FSC met de code SGSCH-COC-008396/AF.

Voor verdere informatie betreffende de levering of de garantie kan u terecht op onze Voorwaarden pagina.